híreink
HU | EN

Blog

Csomagolástechnikai expo, avagy FachPack 2019

Az idei év sem múlhat szakmai expo nélkül, ezért a ZalaPack kollégái ismét Németországba látogattak. A FachPack az egyik legjobban várt csomagolástechnikai kiállítás Európában. Itt felvonul a szakma krémje, nincs olyan termék – legyen az bármely iparágból – amire itt ne lehetne csomagolási megoldást találni.  A legnagyobb és több évtizedes múltra visszatekintő gyártó cégek mellett itt lehetőséget kapnak a kisebb vagy induló vállalkozások is a piaci bemutatkozásra.

Idén a kiállítás fő vonala az újrahasznosítás és a környezetbarát csomagolóanyagok voltak. Legtöbb termék elsődleges élelmiszer és kozmetikai csomagolás, valamint az e-értékesítéshez használható csomagküldő kartonok, borítékok, melyek már cégünk kínálatában is megtalálhatók.

A gyártók megnövekedett számából látszik, hogy egyre elterjedtebbek a PE kiváltására alkalmas lebomló anyagok. Ez elsősorban az élelmiszercsomagolásnál figyelhető meg, mint a bolti csomagolás, mint pedig az azonnali fogyasztásra szánt termékek esetében.

Mindemellett a megszokott számban voltak jelen kiállítók a hagyományosnak mondható ipari csomagolóanyagokkal, mint raklapok (fa, műanyag, papír), többutas kartonplast ládák, autóipari konténerek, hab bélések, mélyhúzott tálcák (ezen iparágat kizárólag német gyártók képviselték). És természetesen a rakományrögzítők: élvédő, stretchfólia, pántszalag; utóbbi kettőből a trendnek megfelelően az eco-friendly változatot helyezték előtérbe.

Sok újdonsággal ezúttal nem találkoztunk.  A látottakból kiemelnénk egy, az üdítők és ásványvizek zsugorfóliájának kiváltására alkalmas újítást, mely papírból készül, és a használatával teljes mértékben kiváltható a zsugorfólia és a hordfül.

Valamint egy érdekességet, amit mi „mindennek a teteje” névvel illettünk, és nem is igazán csomagolástechnika. Egy olyan tető/kupak, ami egy mozdulattal felhelyezhető pohárra, bögrére vagy tálkára és szivárgásmentesen lezárást biztosít. Ezzel a termékkel biztosan fogunk találkozni a vendéglátásban hamarosan.

Hasznos újítás, hogy a korábbról már ismert, üzemben belüli rakományrögzítésre használható elasztikus szalag már színes változatban is kapható, ezáltal egy új funkciót is kapott, jelölő, megkülönböztető szerepet is ellát.

Több partnerünk már most is használja, mert környezetbarát, és sokrétűen felhasználható, az a hullámkarton tömb, mely több összeragasztott rétegnek köszönhető nehéz és sérülékeny termékek csomagolására kiváló. Az egyedien kialakítható formák tökéletes termékrögzítést biztosítanak.

A több, mint 1500 kiállító között számos régi jó partnerrel tudtunk személyesen is találkozni, illetve új lehetőségekre rátaláltunk, ötleteket merítettünk melyeket a magyar piacon hamarosan bevetünk. A fent említett termékek zöme megtalálható már kínálatunkban, de itt nincs megállás, mi mindig újítunk valamit a csomagolástechnikában.

Összességében elmondható, hogy az idei kiállítás, mint eddig minden évben, beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Több lehetséges partnerrel is elkezdtük kidolgozni az együttműködés részleteit. Amit várunk: termékkör bővítés, saját gyártásban hasznos újítások, alapanyagok beszerzési forrásának kibővítése.

Jövőre újra találkozunk Fachpack……K 2019 Expo nemsokára jövünk.

ZalaPack csomagolástechnika

IMG_0855
IMG_0853
IMG_0851
IMG_0833
IMG_0831
IMG_0822
IMG_0818
IMG_0812
IMG_9367

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany