híreink
HU | EN
posta doboz, divatáru doboz

Blog

INTERNETES KISKERESKEDELEMMEL FOGLALKOZOM – MELYIK CSOMAGOLÓANYAGOT VÁLASSZAM?

ÚTMUTATÓ WEBÁRUHÁZAK SZÁMÁRA

Az e-kereskedelem fellángolásával egyre inkább előtérbe kerülnek a praktikus, kimondottan csomagküldésre tervezett csomagolóanyagok is, legyen szó akár dobozról, tasakról, borítékról vagy egyedi céllal kialakított hullámkarton termékről. A szélesedő termékportfólió viszont gyakran kérdéseket is felvet; melyik csomagolóanyagot válasszam?

A következőkben néhány, a webáruházakban leggyakrabban vásárolt termék praktikus csomagolási megoldásait mutatjuk be, segítve ezzel a vásárlók választását.

DIVATÁRUCIKKEK CSOMAGKÜLDÉSE

Ruhásdoboz

Talán mindenki egyetért abban, hogy ruhanemű az egyik leggyakrabban vásárolt termék az interneten. Mivel nem törékeny és sérülékeny áruról van szó, ezeket beletehetjük egyszerű futártasakba, karton borítékba, vagy akár buborékos borítékba, amelyek a legolcsóbb, legegyszerűbb és sok esetben teljesen megfelelő csomagolási megoldások. Amennyiben viszont nagyobb méretű divatcikkeket postázunk, mint például cipőket vagy kabátokat, amik a tasakoknál és borítékoknál stabilabb csomagolást igényelnek, dönthetünk a ruhás dobozok vagy divatáru dobozok használata mellett. Ezek a biztonságos dobozok többnyire barna vagy fehér színben készülnek, sok különböző méretben elérhetők és praktikus megoldást nyújtanak, akár a világot átszelő csomagküldés esetén is.

Ha a biztonság mellett az ügyfél elégedettségét is növelni szeretnénk, akkor vegyük fontolóra a visszazárható csomagküldő dobozok alkalmazását, amelyekkel nagyban könnyíthetjük vásárlóink számára a termékek visszaküldését. Ezek a dobozok dupla zárószalaggal vannak ellátva, így amennyiben a vásárló nem elégedett a rendelt árucikkel, visszateheti azt ugyanabba a dobozba, amelyikben az megérkezett, visszazárhatja, és már át is adhatja a futárnak.

Laptop doboz

ELEKTRONIKAI TERMÉKEK CSOMAGOLÁSA

Manapság egyre többen rendelnek elektronikai termékeket interneten keresztül. Meglehetősen érzékeny, törékeny termékekről beszélünk, ezért fontos, hogy ezek szállítására biztonságos csomagküldő dobozokat válasszunk. A biztonság mellett nélkülözhetetlen, hogy a csomagoláson egyértelmű jelzések legyenek. Fontos megjelölni, hogy hogyan helyezkedik el benne a termék, hogy annak megfelelően szállítsák. Lényeges, hogy feltépő szalaggal ellátott legyen, hiszen így nem kell szikével, késsel, ollóval, vagy bármilyen olyan eszközzel bontogatni a csomagolást, ami kárt tehet a rendelt termékünkben.

A nagyobb termékeket – mint a hűtőt, vagy a mosógépet – alaposan becsomagolják, nem jellemző, hogy extra csomagolást tesznek köré. Azonban a kisebb elektronikai termékek gyakran extra csomagolásért kiáltanak. Okostelefonok, tabletek, laptopok, mikrofonok számára több megoldás közül választhatunk. Az általános csomagküldő dobozok, a posta dobozok szinte bármelyikhez használhatók. De vannak specifikusan kialakított okostelefon dobozok, tablet dobozok, laptop dobozok is, melyek kiemelkedő védelmet nyújtanak a mindennapokban használt okostermékeinknek.

ITALSZÁLLÍTÓ CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOK

Borosdoboz csomagolási

Az italok házhoz rendelése is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ma már a sör, a bor, a pezsgő, a whisky, a gin és megannyi más alkohol egyenesen az ajtóba érkezhet a futárszolgálattal. Mivel ebben az esetben szintén nagyon törékeny áruról beszélünk, rendkívül fontos, hogy megfelelő csomagolást válasszunk. Nem könnyű eligazodni az egyre szélesedő csomagolási termékkínálat között. Léteznek fekvő és álló típusú szállítódobozok, extra betéttel ellátott borszállítók, igazi csomagküldésre termett, országokat átszelő szállításhoz használt csomagoló dobozok, díszes borosdobozok és megannyi más kreáció.

Az egyes típusok árkategóriában is nagyban különbözhetnek, így ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb és leginkább költséghatékony megoldást válasszuk, fontos mérlegelni, hogy milyen a szállítási metódus. Amennyiben raklapon szállítjuk termékeinket, elegendő lehet egy fekvő típusú borszállító doboz elválasztókkal. Ebben az esetben a hangsúly a megfelelő raklapra történő elhelyezésen és rögzítésen van. Amennyiben viszont futárral küldjük termékeinket, nem árt óvatosabbnak lennünk, válasszunk extra belső betétekkel ellátott dobozokat, amelyekkel megvédhetjük áruinkat a sérülésektől.

 

Még mindig úgy érzi, hogy nem találta meg a megfelelő csomagolási megoldást?

A tipikusan a legnépszerűbb interneten rendelt termékekhez kialakított dobozok mellett számtalan más csomagolási megoldás áll már rendelkezésre. Egyre kedveltebbek az ajándékdobozok, hiszen ma már szebbnél szebb nyomtatott, fényes dobozok és hengerek közül válogathatunk. Nagy mennyiségű szállítás esetén népszerűek az EUR raklaphoz igazodó csomagküldő dobozok, de közkedveltek a hajtogatható dobozok, a postai dobozok, a könyvszállító dobozok, valamint a hosszúkás termékek csomagolásra megoldást nyújtó dobozok is.

 

A jelenlegi időszak kitűnő alkalom új webáruház nyitásához, melyhez csomagolóanyagot nem is kell tovább keresni. Látogasson el webshopunkra és válasszon széles termékkínálatunkból!

Borosdoboz 3-as-4
divataru-doboz-4
Laptop doboz-3
posta doboz divatáru doboz banner

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany