híreink
HU | EN

Blog

K 2019 Expo – Műanyagipari csomagolástechnika

Zalapack látogatás

Először volt szerencsénk meglátogatni a világ szintű K műanyag és gumi ipari kiállítást és ahogy általában a német expo-k, ez sem múlta alul várakozásainkat. Az egy héten át tartó esemény Düsseldorfba vonzza a világon már ismert nagy múltú vállalatokat, az innovatív start up cégeket  és a hasznos termékeket előállító manufaktúrákat. Örömmel láttuk, hogy Magyarország vállalati és szép számmal vettek rész kiállítóként az eseményen.

 

Fókuszban az autóipar

 

Németországban talán nem is csoda, ha az autóipar kerül előtérbe egy ilyen nívós kiállítson. A tipikusan műanyagból készülő dolgok (beömlők, hűtőrácsok,. Stb…) mellett újdonságok is előtérbe kerültek, mint például az alufelnik díszítő elemét képző felni lapátok, melyek nem csak dizájnosak, de rendkívül tartósak is. Láttunk a közeli jövőbe mutató autótípust az Asahi Kasei cég bemutatásában, melyet egyedi ötvözet borít.  A Mercedes, a BASF és a HYMER cégek kooperációjának köszönhetően szemügyre vettünk egy álom karavánt, melyet nyereményre is bocsátottak. Komoly technológiai cégek mutatták meg az iparban vezető szerepüket, melyből mindenki tanulhatott, aki részt vett az eseményen.

Csomagolástechnika és az újrahasznosítás

Műanyag csomagolóanyagok vége láthatatlan sora az összes ipar számára. Az általános termékek, mint stretchfólia, zsugorfólia, tasakok és táskák mellett örömmel láttuk, hogy többen a biológiailag lebomló alapanyagokból készíthető zacskókat, szívószálakat és egyéb napihasználat mellett eldobott termékeket helyezték előtérbe. Cégünk is jövőbe mutató termékek és alapanyagok irányába kutakodott. Előre mutató törekvésünk a többutas és lebomló termékek irányába halad, melyekből készülőben lévő új termékeink megjelenése 2020-ban várhatók. Ipari értékesítésünk mellett, csomagolóanyag webáruházunk minden ilyen termékünket tartalmaz majd, hogy a háztartásokba is újrahasznosítható csomagolóeszközök kerülhessenek.

A kiállítás egy másik erőteljes vonala az újrahasznosítás volt, ahol az egyes gépgyártók mutatták be kisebb nagyobb daráló, bálázó és regranuláló berendezéseiket. Mindenképpen értékes termékek a környezettudatos gyártás irányába.

 

Örülünk, hogy rengeteg partnerjelölttel találkozhattunk személyesen és informálódhattunk a jövőbeli elképzeléseikről. Innovatív újításoknak, helyettesítő termékeknek, lenyűgöző megoldásoknak és hyper-modern csomagolóanyag gyártó berendezéseknek lehettünk szemtanúi a csomagolóipar résztvevőinek jóvoltából.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszlát 2022-ben

ZalaPack

IMG_9370
IMG_9382
IMG_9380
IMG_9383
IMG_9386
IMG_9387
IMG_9389
IMG_9390
IMG_9392

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany