híreink
HU | EN
ISO minőség

Blog

MEGÚJÍTOTTUK ISO TANÚSÍTVÁNYAINKAT!

Büszkén számolhatunk be arról, hogy a ZalaPack Kft-nek ismét sikerült megújítani az ISO 9001 és ISO 14001 minősítéseit.

De mi is az az ISO?

ISO minőségAz ISO a Nemzetközi Szabványosítási Szervezet által kidolgozott szabályokon alapuló minőségbiztosítási rendszer. A szervezet által kiadott minősítéseket évente felülvizsgálják és három évente, sikeres auditálás után lehet őket megújítani. A felügyeleti audit során az auditor javaslatokat tesz, hogy a jövőben mire fektessen nagyobb hangsúlyt a vállalat. A vizsgálat célja, hogy biztosítsa a cég folyamatos fejlődését.

Az út, ami az ISO tanúsítványok megszerzéséhez vezet, megköveteli a részletes dokumentálást. Azoknak a cégeknek, akik szeretnék a nemzetközi minősítések bármelyikét megszerezni, kötelezően létre kell hozniuk a választott szabványokhoz saját ISO kézikönyvüket, mely megfelel a szervezet által előírt szabályoknak, elvárásoknak. Ennek kitöltésekor a legapróbb részletességgel kidolgozva kell meghatározni a jövőbeni célokat, tervezett fejlesztéseket és a meglévő és tervezett folyamatokat.

Miért tartjuk fontosnak a minősítéseinket és folyamatos megújításukat?

Számunkra az egyik legfontosabb vásárlóink elégedettsége és bizalma.

Ebben támogat minket az ISO 9001 tanúsítványunk, mely jelzi vásárlóink felé, hogy a ZalaPack rendszerei, eljárásai, minden szinten megfelelnek az ügyfeleink igényeinek.

A minőségirányítási tanúsítvány megszerzése komoly átvizsgálással jár, mely teljeskörűen integrálja nemcsak a vásárlók, hanem a vállalatunk elképzeléseit és elvárásait is. Segítségével cégünk eljárásai rendezetté válnak, segít adminisztrálni és ellenőrizni a folyamatainkat. Külön ISO kézikönyvben definiáljuk a Minőség Irányítási Rendszer (MIR) alkalmazási területét, valamint az eljárások pontos leírását. Mindezeken felül a lean management munkáját is támogatja, tartalmazza a szerszám- és gépmegjelölést, melyek segítenek kivédeni a hibákat. Ennek köszönhetően mindig pontosan tudjuk, ki állítja be a gépet és gyártja a termékeket, ki az, aki átadja az alapanyagot, ki csomagol, egy szóval azt, hogy melyik folyamatért ki a felelős.

A minőség mellett vállalatunknak kiemelten fontos, hogy óvjuk a minket körülölelő világot.

Éppen ezért környezetvédelmi szempontból is rendszeresen felülvizsgáljuk munkafolyamatainkat. Ezt támasztja alá ISO 14001 minősítésünk, melynek birtokában állíthatjuk, hogy cégünk mindent megtesz azért, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Ennél az ISO tanúsítványnál is részletgazdag, a követelményeknek megfelelő dokumentáció szükséges. A Környezet Irányítási Rendszer (KIR) kézikönyvének esetében meg kell határozni azokat a folyamatokat, melynek segítségével szeretnénk megelőzni a környezetünkre káros anyagok kibocsátását. Ennek érdekében vállalatunknál optimalizáljuk az elfogyasztott üzemanyagot, elektromos targoncákat szereztünk be, napelemeket szereltünk fel, szelektíven gyűjtjük a hulladékot és újrahasznosított dobozokat is értékesítünk. Nem utolsó sorban pedig a papír feldolgozásból keletkezett hulladékot is igyekszünk minimálisra csökkenteni.

 

Bátran állíthatjuk, hogy minősítéseink garanciát jelentenek a tőlünk vásárolt termékek minőségére, és hogy vállalatunk mindent megtesz azért, hogy óvjuk környezetünket.

ZalaPack, ahol garantáljuk a minőséget és óvjuk a környezetet!

quality-500958_1920

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany