híreink
HU | EN
Stretchfólia

Blog

STRETCHFÓLIA, AZ IPARI CSOMAGOLÁS ALAPTERMÉKE

A stretchfólia számtalan gyártó-, feldolgozó- és csomagolóüzem napi szinten használt terméke, melyet már megannyi néven emlegetnek a felhasználók. Magyarországon elterjedtek olyan elnevezések, mint az övező-, vagy raklapfólia, az ipari csomagolófólia, a celofán, vagy – kiejtés szerint leírva – a sztreccsfólia. Nemzetközi viszonylatban pedig stretch kezdéssel talán a világ minden táján ismerik, folytatásában már eltérhet a wrap, foil, stb. változatok között. A fent említettek közül bármilyen elnevezést is használ a vásárló, mi a csomagolástechnikában mind tudjuk, hogy mely terméket keresi.

Stretchfólia
A stretchfólia manapság már széles körben elérhető és rengeteg variánsa létezik. Beszélhetünk átlátszó, színes, nagynyúlású, ventilláló, előnyújtott, többrétegű nanostretch, mini stretch, pánterősített, kézi-, és gépi felhasználású, korrózió, vagy elektrosztatikus adalékkal ellátott, újrahasznosított anyagból készült típusokról, valamint lassan, de biztosan, érkezik a lebomló fólia is, gyors felhasználásra.

 

ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES STRETCHFÓLIA KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Természetesen a termék alapfunkciója a rögzítés, melyet a rendkívül jó nyújthatósága miatt kiválóan tud teljesíteni. Megfelelő használat mellett tökéletes tartást biztosít az utaztatás során, legyen szó kamionos, hajós, repülőn- vagy, vonaton történő, vagy akár kombinált szállításról. Ahhoz, hogy a lehető legjobban lássa el a rá bízott feladatot, kiválasztás és vásárlás előtt fontos átgondolnunk néhány dolgot:

  • a termékek rakatolási módját (egyenetlen vagy szép egyenletes a raklapon);
  • a termékek alap csomagolását (dobozban vagy anélkül kerül a raklapra);
  • az egy raklapra tett termékek összsúlyát;
  • az egy raklapra tett termékek magasságát;
  • a termék utaztatását (egyből a vevőnek szállítjuk, van-e átrakó közben, milyen távolságra, milyen útviszonyokon fuvarozunk);
  • a szállítás módját.

Ha ezeket az információkat megosztjuk a beszállítónkkal és szakértő gárdára bízzuk a választást, valamint időt szánunk a tesztelésre, csökkenteni tudjuk a felhasznált fólia mennyiségét. Sok felhasználó teszi le a voksát a standard 23 mikronos fólia mellett, mivel vastagsága miatt úgy érzik megfelelő az erőssége, ezért biztosan tart és véd. Ez a feltételezés viszont sajnos nem minden esetben állja meg a helyét. Fontos figyelmet fordítanunk az áruadagolásra is, mivel a helytelen kiosztás károkat okozhat a termékünkben egy hosszabb utaztatás során. Gépi felhordás esetén pedig kiemelten ellenőrizzük a precíz beállítást, melyet célszerű tökéletesíteni, hiszen ezzel szintén sokat spórolhatunk a vállalatnak.

 

2021, A VÁLTOZÁSOK ÉVE

A 2021-es év nagy változást hoz a piacon az alapanyagok árrobbanásának köszönhetően. 2020. december és 2021. február vége között már 40%-os áremelkedést tapasztaltunk. Vannak olyan gyártók, ahol kapacitáshiány miatt már nem is adnak ki árat, mert pánikszerű felvásárlás alakult ki és egy-egy gyártót teljesen lefednek termelésileg.

A standard stretchfóliák ideje talán leáldozóban van. Itt az ideje az új típusok felfedezésének, amellyel sokat nyerhet egy-egy gyártó vállalat, amely gépi vagy kézi típusú „sztreccsfóliákat” használ.

Vállalatunk széleskörű alternatívákat kínál e téren. Évek óta prezentáljuk vevőink felé az egyes speciális típusok előnyeit, viszont a standard stretchfólia kedvező ára miatt eddig nem mindenhol ért célba törekvésünk. Bizakodva állunk a 2021-22 évekhez és reméljük, hogy a vásárlók felfedezik az új típusú ipari övező fóliák előnyeit.

Sztreccsfólia

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany