híreink
HU | EN

Blog

Szakértői blog III – Standard stretch fólia

Stretch fólia – Standard

Kicsi országunkban  nagy harcokat vívnak az egyes beszállítók a különböző típusú kézi és gépi stretch fóliák értékesítésének lehetőségéért. Ez a piaci verseny folyamatosan új termékek megjelenéséhez vezet, így már szinte ahány cég, annyi szokás. A ZalaPack csomagolástechnikai gyártó és forgalmazó vállalat is ebben a cipőben jár. Cégünknél megtalálható a standard, a vékony nano, a pánterősített, a nagynyúlású, a ventilláló, az előnyűjtott és színes stretch fóliák összes változata. Következő néhány blogunk az egyes típusokról és azok felhasználás területeiről szólnak majd. Sok beszerző már előre fogja a fejét, ha egy csomagolástechnikai cég kereskedelmi munkatársa hívja, hogy ő stretchfóliát vagy másik nevén övező fóliát szeretne eladni. Sokszor csak az ár dönt, mert nem igazán törődnek azzal, hogy egy új típusú fólia akár megtakarítást is hozhat, inkább maradnak a bevált 17-20-23 mikronos standard típusoknál. Többször előfordul, hogy az ajánlatban szereplő termék és az ajánlatkérésben megadott típus eltérnek egymástól, mert a pontos paraméterek nem tisztázottak (cséve súly, tekercshossz, vastagság, előnyújtottság, stb…). Ez esetben az ár is nagyban eltérhet a kívánt szinttől. Ez a blogunk a standard fóliák használhatóságáról, előnyeiről és hátrányairól szól.

Standard kézi és gépi stretchfólia:

Minden gyártó és forgalmazó cég kínálatában megtalálható. Egyszerű és első ránézésre a legolcsóbb típus, mely sok-sok iparágban jól bevált felhasználás. Amennyiben erre a típusra esküszünk tulajdonképpen jó választás, amire azonban érdemes figyelni az az, hogy milyen csévén vesszük (kézi és gépi esetébeb is a vékonyabb a jobb hiszen fóliát veszünk, nem csévét), pontosan milyen vastagságban van rá szükségünk és, hogy ezeket a szállítás során be is tartják-e. Gépi felhasználás során mindenképpen érdemes egy-egy mérést végeznünk a raklapról levágott fólia súlyát vizsgálva, hiszen a gép azonos méretű raklapok esetén mindig közel azonos mennyiséget fog felhasználni. Amennyiben nagyfokú eltérést tapasztalunk érdemes vizsgálódnunk, hogy miből adódik.

Ez a típus gyakorlatilag mindenhol alkalmazható. Vállalatunk például szállítja a 23 és 30 mikronos típusokat bútor és építőiparba, a 20 mikronos típusokat üdítő, konzerv és gépiparba, a 15 és 17 mikronos típusokat pedig logisztikai cégeknek, gyógyszeripari vállalatoknak és élelmiszeriparba is. A standard típusok általában 130-170% között nagy biztonsággal nyúlnak, így gépi és kézi felhasználás esetén is megfelelően tartanak.

Helyettesítés: A standard fóliák felhasználási mennyiségén nagyokat lehet javítani nagynyúlású, pánterősített vagy nano fóliákkal. Következő 3 blogunk bemutatja ezeket a típusokat is, ahol valós tesztek eredményeiről is beszámolunk területi felhasználás megjelölésével. Cégünk vállalja helyszínre történő kiszállást, felmérést és kollégákkal történő stretch fólia felhasználásának optimalizálást. Segítségért keressen minket bátran a zalapack@zalapack.hu vagy a 06306830200 – as telefonszámon.

Minisztreccs
Sztreccs trikolor
Sztreccs trio
Sztreccs-trio

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany