híreink
HU | EN
Kartonlemezek

Blog

KÖZTES LEMEZEKKEL AZ ÁRUCIKKEK STABILITÁSÁÉRT

VÁLASZOLUNK A GYAKRAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEKRE

Egyik legutóbbi cikkünkben bemutattuk a stretchfóliát, a csomagolástechnika egyik alaptermékét. Ez alkalommal a köztes lemezekről, egy másik széles körben használt termékünkről írunk és igyekszünk minden kérdésre válaszolni, ami velük kapcsolatban felmerülhet.

Mire való a köztes lemez és milyen iparágakban használják?

KartonlemezekA köztes lemezeket szeparátorként szokták alkalmazni. Amikor az árut raklapon, egymásra pakolva helyezik el, az egyes szintek közé elválasztó lemezeket tesznek, hogy megfelelő tartást érjenek el. Gyakran alkalmazzák raklapok fedésére is, ezzel biztosítva a résmentes rakodást.

Iparági felhasználásuk rendkívül széleskörű. A bútoriparban a nyersanyagok vagy élek védelmére alkalmazzák, az építőiparban az alapanyagok előállításánál játszik fontos szerepet, de zsákos termékek gyártása során is gyakran használják. A legelterjedtebb mégis az üdítő, ásványvíz és konzervipar képviselői körében. Ezen iparágak nagyobb üzemeiben általában már a gyártósorokat is úgy alakítják ki, hogy egy vákuumos robotkar automatikusan helyezi el a szeparátor lemezeket a megfelelő helyre.

Mi a leggyakrabban alkalmazott köztes lemez?

Bátran állíthatjuk, hogy a sokszor raklap köztesként emlegetett hullámpapír lemez a legelterjedtebb. A hullámkarton egy olyan stabil szerkezet, amely papírból és levegőből áll, így sokkal kevesebb anyagból, nagy szilárdságú csomagolást biztosít. A 2, 3 vagy 5 rétegű papírköztesek alap esetben sarkos kivitelben elérhetők, de kérhetők lekerekített sarkokkal is, óvva a fóliázás épségét. Minőségben és méretben is többféle áll a vásárlók rendelkezésére kielégítve ezzel az összes iparági igényt.

Nem szeretnénk hullámpapírt alkalmazni, milyen szeparátorok léteznek még?

A hullámkarton mellett a szürkepapír használata a legelterjedtebb. Ez az újrahasznosítható kartonlemez rendkívül költséghatékony, sima felületű, nagy szakítószilárdságú, jól hajlítható, hornyolható, alkalmas akár többszöri használatra is. Sokan keresik a kartonplast lemezeket is, melyek műanyagból készülnek és 3 vagy 5 rétegben elérhetők. Merev anyaguknak köszönhetően erős tartást biztosítanak a raklapon és többször is felhasználhatók. Tökéletesen alkalmazhatók nehezebb áruk közé köztesnek továbbá telephelyen belüli használatra. A papír és műanyag lemezek mellett gyakori a farost- és furnérlemezek használata, jellemzően az építőiparban.

Hogyan válasszuk ki, hogy számunkra melyik a megfelelő köztes lemez?

Nem könnyű megtalálni a termékeinkhez legjobban illő és legköltséghatékonyabb köztes lemezt. A következő szempontokat mindenképp célszerű figyelembe venni a választás előtt:

  • Milyen magasra rakatolunk?
  • Mekkora súlyt teszünk egy raklapra?
  • Mennyire stabil termékeket választunk el egymástól?
  • Mi a záró csomagolás? Stretchfólia, zsugorfólia, vagy esetleg pántszalag?
  • Milyen módon szállítunk?

Ha a fenti kérdésekre már megvannak a válaszok, érdemes megkérdezni egy szakértő csomagolástechnikai vállalat véleményét, aki javaslatokat tud tenni csomagolási tervek és elvárások tekintetében.

Munkatársaink szívesen látogatnak el az Önökhöz és segítenek a megfelelő szeparátor kiválasztásában. Vállalatunk egyedi megrendeléseket is teljesít, legyen szó nyomtatott, laminált (víztaszító), csúszásmentes, sarkazott, vagy kimetszett köztes lemezekről, keressenek minket bizalommal!

Kartonlemez-2

Megbízható rendszerünket bizonyítja

Bisnode tanusitvany